Børn i haven behøver ikke nødvendigvis betyde en masse udstyr og byggerier. I en gammel have med store træer giver det hele lidt sig selv – ungerne skal bare ha’ lov til at lege.


FOTO & TEKST: LONE
Hos familien i Viby J er der alt det, vi andre med forholdsvis nye haver mangler. Her er klatretræer og gemmesteder – suppleret med lidt reb, en bøje eller to. Og så skal ungerne bare have lov – lov til selv at finde på. Og lov til at kravle op, blive beskidte og bare have det rigtig hyggeligt.
At komme til tops i det store æbletræ er en af de udfordringer, ungerne elsker. Og når man først er her – ja, så er der tid og ro til gode snakke i børnehøjde uden voksneindblanding – og selvfølgelig til fnis og pjat.

En af de planter, der vokser rigtig hurtigt her i haven, er humlen. Hvert år suser den op og danner portal fra det ene haverum til det andet og forstærker indtrykket af leg og hulestemning.

 

Hyggelige passager er netop også et af kendetegnene for denne have, og mon ikke det netop forstærker børnenes følelse af at komme til et helt særligt rum, når man kommer fra vejen til haven via en af disse stemningsfulde passager.