Inspireret af besøg i Danmark har spanske David Lamolla med danske rødder grundlagt en virksomhed, der tilbyder legehuse i moderne arkitektur.


TEKST: LONE, FOTO: UDLÅNT AF SMARTPLAYHOUSE

Når man har små børn i haven er det fristende at investere i et legehus, da de fleste små har ualmindelig meget glæde af dette. Der findes rigtig mange forslag til små huse i haven, og med lidt maling mv. kan det hurtigt blive et hyggeligt indslag, der glæder både børn og voksne.

Men .. måske har man lyst til noget, der er lidt anderledes. Noget der har et andet særpræg end de traditionelle legehuse, og her kan det være en god idé også at kigge efter inspiration udenfor Danmarks grænser.

SmartPlayHouse, en spansk virksomhed stiftet af David Lamolla, fokuserer på design af legehuse, der er inspireret af nutidens moderne arkitektur. Herunder modellen Illinois; en hyldest til modernismen med store vinduespartier fra gulv til loft.

Junior Kyoto; inspireret af japansk arkitektur.

Interessen for legehusene har stifteren af virksomheden fået fra besøg i Danmark i 2008. David har en dansk mor, men er selv født og opvokset i Barcelona, så han har i dag kun kontakt til Danmark via besøg hos sin mormor.

Ikke desto mindre er det hans møder med de danske legehuse, der har inspireret ham til udviklingen af disse huse.

Måske har du via billederne fra SmartPlayHouse fået inspiration til din egen designproces?

Skulle du have fået lyst til at investere i et spansk legehus, kan du besøge virksomhedens hjemmeside for mere inspiration. David har endnu ikke en dansk distributør, men det betyder absolut ikke, at han ikke gerne vil fragte et hus til Danmark, hvor idéen blev født.