De er måske lidt til den nørdede side, de to bøger jeg her har taget ned fra hylderne, men ikke desto mindre passende til denne måneds tema.
TEKST & FOTO: KARINA
Begge bøger hører til bogreolens sværvægtere og fylder henholdvist 952 og 656 sider. Den ene handler om træer og buske, og den anden om løv.
DIRR’S ENCYCLOPEDIA OF TREES & SHRUBS
Hvis man spørger folkene fra Timber Press, hvorfra denne bog er udgivet, så er dette værk en kritisk tilføjelse til ethvert havebibliotek. Jeg ved ikke om jeg sådan ligefrem går og kigger på mine bogreoler med kritiske øjne, hvorfor jeg hverken kan afvise eller give udsagnet medhold. Jeg købte bogen i sin tid, da jeg har en særlig ting for træer og buske og tænkte, at denne her må jeg da eje. Til forskel fra så mange andre bøger på min hylde, så hører Dirr’s Encyclopedia Of Trees And Shrubs til én af de typer, der ikke får lov til at samle støv. Kombinationen af inspirerende billeder og kontante plantebeskrivelser, gør værket på i alt 952 sider til en funktionsdygtig moppedreng.
TITEL: Dirr’s Encyclopedia Of Trees & Shrubs
FORFATTER: Michael A. Dirr
UDGIVELSE: 2011
SIDER: 952
SPROG: Engelsk
FORLAG: Timber Press
Om forfatteren:
Michael A. Dirr, professor i Horticulture på The University Of Georgia, står bag flere prisvindende bøger indenfor havebrug. Blandt andet anses bøgerne, Dirr’s Hardy Trees and Shrubs og Dirr’s Trees and Shrubs For Warm climate, for nogle af haveverdenens mest toneangivende udgivelser.
THE BOOK OF LEAVES
En anden moppedreng er Allen J. Coombes’ “The book of leaves”. Som titlen måske også afslører, befinder Coombes sig ude i lidt af en niche, da værket udelukkende omhandler løv. I alt 656 sider er dedikeret til emnet, og hele 600 typer løv er der at finde i bogen. Løvet, som i øvrigt er afbilledet i faktisk størrelse og farve, beskrives nøje fra bladform og til mål. Løvet stammer fra alverdens træer, og for hvert opslag vil man støde på nogle indledende oplysninger, så som højde, drøjde og oprindelse på disse. Man bliver altså hverken snydt for en grundig beskrivelse af bladet – og ej heller oplysninger om træerne, hvorpå vi finder det.
TITEL: The book of leaves
FORFATTER: Allen J. Coombes
UDGIVELSE: 2010
SIDER: 656
SPROG: Engelsk
FORLAG: University of Chicago Press
Om forfatteren:
Læs også:
PILEHEGN
I vores serie om pil er vi nu nået til en bog, som varmt kan anbefales. Den handler primært om hegn – både de levende og de “døde”. Du får her en anmeldelse af bogen, der hedder “Pilehegn”.
Jeg må lige nævne at Dirr's bog også fås som en app hvilket kan være rigtig handy når man står derude og gerne vil vide hvad man kigger på
Inger
Det var jeg slet ikke klar over.
Tak for tippet 🙂