De er måske lidt til den nørdede side, de to bøger jeg her har taget ned fra hylderne, men ikke desto mindre passende til denne måneds tema.


TEKST & FOTO: KARINA

Begge bøger hører til bogreolens sværvægtere og fylder henholdvist 952 og 656 sider. Den ene handler om træer og buske, og den anden om løv.

DIRR’S ENCYCLOPEDIA OF TREES & SHRUBS 
Hvis man spørger folkene fra Timber Press, hvorfra denne bog er udgivet, så er dette værk en kritisk tilføjelse til ethvert havebibliotek. Jeg ved ikke om jeg sådan ligefrem går og kigger på mine bogreoler med kritiske øjne, hvorfor jeg hverken kan afvise eller give udsagnet medhold. Jeg købte bogen i sin tid, da jeg har en særlig ting for træer og buske og tænkte, at denne her må jeg da eje. Til forskel fra så mange andre bøger på min hylde, så hører Dirr’s Encyclopedia Of Trees And Shrubs til én af de typer, der ikke får lov til at samle støv. Kombinationen af inspirerende billeder og kontante plantebeskrivelser, gør værket på i alt 952 sider til en funktionsdygtig moppedreng.

TITEL: Dirr’s Encyclopedia Of Trees & Shrubs
FORFATTER: Michael A. Dirr
UDGIVELSE: 2011
SIDER: 952
SPROG: Engelsk
FORLAG: Timber Press

Om forfatteren: 
Michael A. Dirr, professor i Horticulture på The University Of Georgia, står bag flere prisvindende bøger indenfor havebrug. Blandt andet anses bøgerne, Dirr’s Hardy Trees and Shrubs og Dirr’s Trees and Shrubs For Warm climate, for nogle af haveverdenens mest toneangivende udgivelser.



THE BOOK OF LEAVES 
En anden moppedreng er Allen J. Coombes’ “The book of leaves”. Som titlen måske også afslører, befinder Coombes sig ude i lidt af en niche, da værket udelukkende omhandler løv. I alt 656 sider er dedikeret til emnet, og hele 600 typer løv er der at finde i bogen. Løvet, som i øvrigt er afbilledet i faktisk størrelse og farve, beskrives nøje fra bladform og til mål. Løvet stammer fra alverdens træer, og for hvert opslag vil man støde på nogle indledende oplysninger, så som højde, drøjde og oprindelse på disse. Man bliver altså hverken snydt for en grundig beskrivelse af bladet – og ej heller oplysninger om træerne, hvorpå vi finder det.

TITEL: The book of leaves
FORFATTER: Allen J. Coombes
UDGIVELSE: 2010
SIDER: 656
SPROG: Engelsk
FORLAG: University of Chicago Press

Om forfatteren: 

Allen J. Coombes er uddannet botaniker og arbejder dagligt ved Sir Harold Hiller Arboretet i England. Udover The Book Of Leaves, er han også forfatter til bøgerne som blandt andet: “Eyewitness Handbook Of Trees” og “RHS Practical Guide Trees for Small Gardens”.I vores tema om HAVENS BUSKE kan du se, hvad vi har valgt at bringe om emnet, ligesom du selvfølgelig også skal være velkommen til at læse eller genlæse vores tema om TRÆER


Læs også:

BÆR PÅ DEN SKØNNE MÅDE

Ritt Bjerregaard er kendt for at vide en hel masse om æbler. Nu kan hun skrive sig ind i almanakken som bærkvinden. Sammen med sin læremester og livsven Jørgen Vittrup, har hun begået en bog om bær. Skal man så være bærnørd for at kunne bruge den?

PILEHEGN
I vores serie om pil er vi nu nået til en bog, som varmt kan anbefales. Den handler primært om hegn – både de levende og de “døde”. Du får her en anmeldelse af bogen, der hedder “Pilehegn”.

SØREN RYGES NATURGLÆDE

Findes der havefolk, der ikke betages, næres og begejstres af naturen? Det tror vi ikke, og nu, hvor vores alle sammens Søren Ryge Petersen har begået en bog om glæderne ved at være i naturen, inviterer vi dig med.