Mange drømmer om at få et køkken udenfor, som kan bruges i de perioder, hvor vejret arter sig. Ofte bygges de op ad husmure tæt på en terrassedør, men udekøkkenet kan jo altså også fint placeres længere ude i haven, hvis man har en dejlig solplet her.


TEKST & FOTO: LONE

Sidder du – som jeg – her i vintermånederne og planlægger den kommende havesæson, så er du måske også i gang med havedrømmene? Er du samtidig et menneske, der elsker at have gæster og lave lækker mad, er drømmen måske et udekøkken. Så kig lige på haven her. Den giver nemlig en god idé til et udekøkken, der kan placeres hvor som helst i haven. Desuden anviser den løsninger på nogle udfordringer, som let kan opstå i forbindelse med at lave god mad under åben himmel.

Køkkenet er opbygget i elementer fra firmaet wwoo. Det gode ved dette udekøkken er, at det er fritstående, så det er ikke afhængigt af, at man skal bygge det op ad huset. Køkkenet her er blot bygget på en af langsiderne af en terrasse.

Når man nu har et køkken, der ligger lidt væk fra huset, kan der være brug for et skur til opbevaring af diverse remedier til køkkenet – og måske har man i det et køleskab til drikkevarer og opbevaring af lidt madvarer på varme dage.


Skuret er desuden kombineret med et brændely, så der også er forsyninger, hvis der er behov for varme i en havepejs om aftenen. Det kunne nok blive aktuelt her i det kolde nord. Ved skuret står der en kæk limegrøn trillebør – hvem ved, måske er den tiltænkt fragt af gode sager fra boligen til udekøkkenet.

Ved siden af skuret er der etableret et hjørne med strandsand – så har småbørn også lidt at give sig til, mens de voksne hygger med madlavning.

Som naturlig parasol er der plantet skærmende løvtræer, hvilket også er en rigtig god idé, så man ikke altid er afhængig af en parasol.

 

Vil du se mere til udekøkkenerne fra wwoo, kan du finde dem på www.wwo.nl.