Har du forsøgt dig med ompotning af basilikumplanter fra en potte købt i supermarkedet uden succes, så se her, hvad du i stedet kan gøre for at få store og stærke planter i vindueskarmen.


TEKST & FOTO: LONE

Hvert år har jeg massevis af basilikum i en mistbænk i køkkenhaven. Planterne starter jeg op indenfor ud fra et par potter fra supermarkedet. Gerne økologiske, når det kan fås.

Flere år har jeg blot pottet dem ud, men det kan nogen gange slå lidt fejl for mig, da jeg ikke har vindueskarme mod syd til at lade dem vokse sig store i. I stedet har jeg fundet en metode, som aldrig slår fejl og som tilmed viser sig at give mere robuste planter.


I stedet for at dele planterne og potte dem ud én for én, tager jeg stiklinger og sætter i vand. Efter blot et par uger i glasset ser rødderne ud, som du kan se her.

Så er de klar til at blive pottet op. Planterne her ryger sidst i maj ud i køkkenhaven under glas, men de kan også sagtens pottes op og stilles i en sydvendt vindueskarm. Og så kan du nyde hjemmedyrket basilikum hele sommeren.

Har du også gode erfaringer med formering af basilikum, så del endelig. Du kan også bruge kommentarfeltet til at stille spørgsmål, hvis du mangler vejledning til at komme i gang.