Det første grønne drys fra egen have er i særklasse og helt noget for sig. Grav derfor en klump af dine purløg op fra havens bede og pot dem op. Så har du dejligt grønt at klippe af fra køkkenbordet til din æggemad.


TEKST: MARIANNE, FOTO: LENE & MARIANNE

De står jo derude og venter, og har allerede stukket “næsen” op over jordoverfladen, robuste som de er. Så når du bliver utidig fordi du allerede har sået, revet eller ordnet i din forårshave, så grib spaden og grav en klump purløg op. Det kan såmænd være alle mulige urter, du har mange af, men purløg fra egen have er nu noget særligt.

De gror hurtigt til, og har du et køligt rum, bliver de ikke langløbne, men bevarer deres sprødhed og stærke smag. Og hvad er bedre end at kunne klippe af sine egne fra haven? Vil du nu snyde lidt, så kan du tage dem, du har købt i supermarkedet og klippet i bund. Ud af potten med dem, op i en ny og lidt større potte, og så frisk muld i. Vand godt igennem og vent så. Så har du stort set samme resultat. Og når det bliver lunere, så kan du bare stille klumpen i i din have igen. Vupti – to smæk med fluesmækkeren.

Og så er det ellers bare at gå forbi hønsegården på vejen ind, eller at finde et sted med rigtige landæg fra høns, der har jord på fødderne. Sådan en æggemad med purløg på …. uhhhh, det er bare det bedste. Og skulle du få lyst til at klippe andre urter, så kan du jo arrangere dem i en lille flaske ved hver kuvert sammen med en saks, så I kan klippe så meget I har lyst.

Vil du læse mere om purløg, så har vi skrevet om planten her