I den minimalistiske have er prydgræsser i krukker et oplagt valg. Se her et simpelt eksempel med blåaks i store rå beholdere.


TEKST & FOTO: LONE
Da krukkerne i denne have skulle plantes til, blev jeg hidkaldt for et godt råd. Ejeren ville gerne have noget, der passede til det arkitekttegnede hus, og som kunne fungere i de allerede indkøbte beholdere af rå beton. Flere steder i haven er der placeret grupper af ens krukker, og til denne ene række af krukker faldt valget således på den smukke blåaks, Sesleria heufleriana. For hvert år vokser græsset til og står smukt i kummerne, og det er såre simpelt at passe, da der ikke uafbrudt skal klippes afblomstrede frøstande af eller vandes alt for ofte som ved mange sommerblomster. Den tuedannende blåaks er nemlig efter sin etablering nogenlunde tørketålende.
Krukkerne her står i fuld sol det meste af dagen, og græsset er blot plantet i sædvanlig krukkejord, idet der naturligvis er sikret godt dræn i bunden.
Prydgræsset bliver ca. 30 cm højt og blomstrer i april til maj med fine små sorte kvaste på lange stilke.

De let blålige blade passer smukt til den rå beton, og selv henover vinteren er der lidt at kigge på, da græsset ikke visner helt ned, men blot står med vintergrønne blade. Til foråret fjernes evt. visne blade, og så starter det hele forfra igen.


Læs mere om haver med blåaks:

haven i farver

SORT OG HVIDT

“Well, you wonder why I always dress in black
Why you never see bright colors on my back
And why does my appearance seem to have a somber tone
Well, there’s a reason for the things that I have on.”

 

TERRASSEN BLEV STRAMMET OP
Den trætte, gamle terrasse kom på tegnebrættet og blev til tre små haverum i klassiske og enkle materialer.

EN SYMPATISK HAVE
Længe før jeg selv blev blogger, var jeg “blind passager” på et par af de danske haveblogs. En blog, der imponerede mig i særdeleshed, var Lones “Havedagbogen”, for der kunne man da tale om en have og – ikke mindst – en dame med stil.