I dag skal vi se på endnu en have fra Martin Veltkamps tegnestue. En have, der ligger midt i naturen og tager udgangspunkt i de farver og stemninger, der er i det miljø, som huset er bygget i.


TEKST & FOTO: MARTIN, VELTKAMP, MARTIN VELTKAMP TUINEN

Denne have ligger på en af øerne nord for Holland midt i et klitområde. Som du nok kan tænke, så betyder det meget for anlæggelsen af en have, at den er udsat for saltvand. Kun en begrænset vifte af planter kan anvendes her.

De store betonterrasser, der er anlagt tæt på boligen, er eneste sted på grunden, der kan bruges til spisebord, lounge og solbadning. En lille væg beskytter ejerne mod vind og fygende sand og fungerer samtidig som en makering af overgangen mellem natur og kultur. Konstellationen er skabt for at  imødekomme ejernes ønsker om en komfortabel enklave midt i naturen.

Store krukker med oliventræer danner kontrast til naturgrunden.

Som det ses på billederne, er grå den gennemgående farve – både i valg af planter og materialer.

Af samme årsag er møblerne lavet af ubehandlet træ, der med tiden bliver gråt.

 

På den anden side af huset peger tre overdimensionerede sorte potter med Genista i retning af hoveddøren.

Vi vender tilbage igen i næste måned med endnu en have fra tegnestuen. 

Du kan se meget mere om tegnestuen ‘Martin Veltkamp Tuinen på hjemmesiden www.martinveltkamp.nl. Du kan også finde tegnestuen på Instagram: @tuinarchitect. Du kan også finde tidligere artikler om tegnestuen eller deres projekter lige her.